Kirjoita haluamasi verkkotunnus tarkistaaksesi sen saatavuus heti.
Suodata
Single-Webhotelli
2,99 €/kk kun uusit tilauksen
Business-Webhotelli
9,99 €/kk kun uusit tilauksen
Vaikka domainille ei ole olemassa minimipituutta, paras domainpituus on vain 2-3 sanaa. Pidempi verkko-osoite on vaikeammin luettavissa ja muistettavissa.
Vältä väliviivoja, numeroita, slangisanoja tai sanoja, joilla on monia eri kirjoitusasuja. Monimutkaiset elementit tekevät domainistasi vaikeamman kirjoittaa ja muistaa.
Sivujen tai verkkokaupan loistava domain pitää sisällään brändisi nimen tai kohderyhmäsi avainsanat. Hakutulos avainsanalla tarjoaa paremman brändintunnistuksen ja nostaa verkkosivusi kävijämääriä.
Ennen kuin valitset domainisi, sinun täytyy varmistaa, että se ei ole jo jonkin yrityksen käytössä.
Kun monet valitsevat mielummin .com -domaineja, saattaa olla parempi ottaa makohtainen domain kuten .fi, .co.uk tai .se. Erityisesti, jos kohderyhmäsi sijoittuu johonkin tiettyyn maahan.
Parhaat domainit viedään pian käsistä. Älä missaa unelmadomainisasi, vaan käytä domainhakua löytääksesi domainisi jo tänään. Niin voit aloittaa rekisteröintiprosessin nyt.
Tavallisesti kun rekisteröit domainisi, henkilökohtaiset tietosi ovat saatavilla julkisessa tietokannassa kuten WHOIS.
Suojaa henkilökohtaiset tietosi Hostingerilla. Domainin yksityisyydensuojauksemme pitää domainisi ja henkilökohtaiset tietosi pilotettuna kolmansilta osapuolilta ja maksimoidakseen turvallisuuden.
Hae verkkotunnustaVoit helposti käyttää olemassaolevaa verkko-osoitettasi Hostingerilla siirtämällä sen nykyiseltä webhotellintarjoajaltasi - siirto onnistuu vain parilla klikkauksella.
Siirrä domainisiUseimmat Hostingerin webhotellipaketit sisältävät ilmaisen domainin kaikilla suosituimmilla laajennuksilla. Yleisimpien domainien, kuten .com, .net ja .fi lisäksi Hostinger tarjoaa laajan valikoiman muita ilmaisia domainlaajennuksia.
Hae verkkotunnustaHostinger tarjoaa nopean ja edullisen domaininrekisteröinnin pika-aktivoinnilla ja omistautuneella asiakastukitiimillä.
Live-tukitiimimme on valmiina auttamaan vuorokauden ympäri. Vaikka olemme tehneet domainhaun ja domainin rekisteröintiprosessin niin helpoksi kuin mahdollista, me kaikki tarvitsemme joskus apua. Ota vain yhteyttä ja selitämme sinulle kaiken.
Hostinger on luotettava domaininrekisteröijä ja webhotelli, jolla on miljoonia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Olemme ICANN-akkreditoitu domainrekisteröijä.
Kun olet löytänyt sivustollesi oikean domainin, on rekisteröinnin ja verkkosivustolle linkityksen aika. Onneksi Hostinger opastaa sinut yksinkertaisen prosessin läpi. Ylimääräistä teknistä osaamista ei tarvita.
Hanki verkko-osoite, josta maailma näkee sinun olevan aina .online
Domain itsessään ei tee brändistäsi näkyvää, vaan myös domainlaajennuksesi tulisi kertoa kävijöille yrityksestäsi. Rekisteröi .online-osoite ja tee tiettäväksi, että luot modernia tai tekniikkaan keskittyyvää yritystä, joka on valmiina seuraavan sukupolven muutoksiin.
.online -domain on uusi laajennus, joka kertoo, että brändisi ei ole sidottuna mihinkään tiettyyn alueeseen, ja on valmiina globaalille yleisölle. Lisäksi laajennuksen uutuuden vuoksi saatat paljon helpommin löytää saatavilla olevan, edullisen verkko-osoitteen, joka ei ole jo rekisteröitynä toiselle yritykselle.
Kokeile toisenlaista laajennusta varmistaaksesi, että saat jonkin tietyn domainin.
Oikeat domainit eivät ole aina niitä kaikkein kalliimpia tai suosituimpia. Suurin huoli on, että domainisi erottuu internetin laajasta joukosta. .xyz -domain on melkein aina vapaana ja se on myös mieleenpainuva.
Käytä domainhakuamme varmistaaksesi, ovatko jotkin tietyt domainit saatavilla .xyz-päättelle. Kirjoita vain haluamasi domain hakupalkkiin, ja saatat pian olla unelmadomainisi rekisteröity omistaja loistavaan hintaan.
Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin domainhausta
Domain on kuin onlineversio kotiosoitteestasi. Sen avulla ihmiset löytävät verkkosivullesi.
Hostinger.com on domain, kuten Google.com, tai Facebook.com. Ihanteellisesti domainisi on sama kuin verkkosivusi ja brändisi nimi.
On tärkeää omata domain edistääksesi kävijämääriä verkkosivustollesi. Ilman verkko-osoitetta verkkosivulle pystyy pääsemään vain IP-osoitteen kautta.
Avainsanojen tai brändin nimen lisääminen domainiin tekee sivustosi hakemisesta paljon helpompaa, ja kävijäsi löytävät sivustollesi nopeammin.
Parhaan domainin valitsemisessa ei ole kyse vain vapaana olevan domainin löytämisestä. On olemassa muutamia standardikäytäntöjä, jotka kannattaa muistaa ennen domainin rekisteröintiä.
Pituus. Pidä domain lyhyenä, maksimissaan 2-3 sanaa.
Yksinkertaisuus. Älä käytä pitkiä, vaikeasti kirjoitettavia sanoja, jotka saattavat olla vaikeita käyttäjille.
Aivainsanat. Lisää avainsanoja sloganiisi. Esimerkiski jos myyt kahvipapuja Helsingissä, kokeile HelsinkiKahvipavut.fi.
Vältä numeroita Numerot ovat vaikeita muistaa ja tekevät kaikesta monimutkaisempaa.
Brändin nimi Rekisteröi domain, jolla on brändisi nim maksimoidaksesi tunnistettavuuden.
Et valitettavasti. Kun olet rekisteröiyt domainin, et voi vaihtaa sitä. Voit kuitenkin ostaa uuden domainin ja siirtää verkkosivusi sinne.
Domainrekisteröinnin minimiaika on yksi vuosi. Hostingerilla voit myös rekisteröidä tavallisimpia domaineja kolmeksi vuodeksi, kuten .com, .net ja .org.
Voit asettaa automaattisen uusinnan varmistaaksesi, että pysyt domainisi nykyisenä omistajana. Domainin rekisteröintikaudesta riippuen uusinta tapahtuu joko yhden tai kolmen vuoden välein.
Ei. www URL:n edessä ei ole osa verkko-osoitettasi. Se on subdomain.
Jos lisäsit www domainisi eteen rekisteröintivaiheessa, silloin verkko-osoitteesi näyttää tältä: www.wwwesimerkki.com. Siksi sinun tulee kirjoittaa vain se, minkä haluat olevan domainisi.
Domainhaun käyttäminen on yhtä helppoa kuin domainin kirjoittaminen hakukenttään, ja domainin saatavuuden tarkistaminen.
Voit sitten seurata domainin osto-, rekisteröinti ja linkkausvaiheita webhotellisuunnitelman kanssa.
Ei ole olemassa mitään tiettyjä vaatimuksia domainin rekisteröimiseen Hostingerilla. Vaadimme vain tavallisimmat yhteystiedot sekä hyväksytyn maksutavan.
Sinun ei edes tarvitse olla jo reksteröitynyt asiakas käyttääksesi domainhakua ja rekisteröidäksesi domainin. Voit vain ostaa domainin, jonka haluat rekisteröidä muuhun webhotellin.
Totta kai. Kun rekisteröit domainin, se kuuluu sinulle - eikä webhotellille, jolle olet sen rekisteröinyt.
On helppoa käyttää domainin siirtopalveluamme vaihtaaksesi sivustosi hallinnan Hostingerille. Ohjaamme sinut siirtoprosessin läpi vaihe vaiheelta.
TLD tarkoittaa huippudomainia (top-level domain). Se on pääte jokaisen domainin lopussa, esim. .com, .org tai .fi.
ccTLD on domainpääte maatunnuksella (country code top.level domain). Se on alakategoria domainpäätteille, joita käytetään tietyn maan tunnistamiseen. Esimerkiksi .fi, .de, .co.uk tai .fr ovat kaikki ccTLD-päätteitä.
gTLD on yleinen domainpääte (generic top-level domain), joka sisältää kaikki yleisimmät päätteet. Tähän kategoriaan kuuluu .com -domainit - joilla on enemmän rekisteröintejä kuin kaikilla ccTLD-päätteillä yhteensä.
Ennen gTLD:t olivat .com, .org, .net, .edu, .gov ja .mil, mutta tavallisimpien TLD:n käsitettä on laajennettu, ja nykyään gTLD:tä ovat esimerkiksi .online, .xyz ja .name.
Hostinger tarjoaa domainin pikarekisteröinnin ja -aktivoinin, jotta voit olla varma siitä, että domainisi on valmis käyttöön heti.
Mikä parempaa, olemme tehneet prosessista niin nopean kuin mahdollista ja domainin rekisteröinti vie vain pari minuuttia.
Ilmaisen domainin hankkiminen on helppoa Hostingerilla. Itse asiassa monet Hostingerin käyttäjät voivat hankkia sen. Sinun tarvitsee vain tilata premium, tai business -suunnitelma ainakin12 kuukaudeksi.
Opi, kuinka hankkia ilmainen domain.
Jos haluamasi nimi on jo varattu, voit kokeilla vaihtaa domainpäätettä. Usein kaikkein suosituimman päätteet ovat varattuja, mutta esimerkiksi maakohtaiset päätteet kuten .fi tai .de tai vähemmän käytetyt kuten .xyz tai .online saattavat olla vapaana.
Yksityisyydensuoja, joskus WHOIS-suojaksi kutsuttu, on palvelu jonka avulla voidaan piilottaa domainin omistajan yhteystiedot WHOIS-rekisteristä.
Yksityisyydensuojaa kutsutaan joskus WHOIS-suojaukseksi, joka piilottaa joitakin tietoja domainin omistajasta, jotka muuten olisivat löydettävissä WHOIS-haussa.
Jokaisella gTLD:llä o hieman erilainen tarkoitus, joten on yleensä parasta valita se, mikä on kaikista relevanteinen verkkosivustollesi.
Domaineija, jotka päättyvät .com -päätteeseen käytetään yleensä kaupallisiin tarkoituksiin, vaikka niitä käytetään myös yleisesti, sillä ne tarjoavat tietyn määrän uskottavuutta. .net domainit olivat ennen tietoverkkoyhtiöiden hallussa, mutta nykyään niitä käytetään yleisesti kaikkialla.
Domainit, jotka päättyvät .org ovat vieläkin yleisesti käytettyjä, vaikka niitä alunperin käytettiin hyväntekeväisyysjärjestöjen, yhteisöjen ja paikallisten järjestöjen toimesta. .info taas oli tarkoitettu sanakirjoille ja ohjesivustoille.
Kaikissa näissä yleisissä domainpäätteissä on hieman liikkumavaraa. Ei ole olemassa sääntöjä, jotka sanovat, miten niitä pitäisi käyttää - eikä testiä, mikä pitäisi läpäistä näitä päätteitä käyttääkseen. Ajattele niitä ohjeistuksina enemmän kuin sääntöinä.
Domainisi on kuin osoitteesi ja webhotellisi kuin asuttamasi talo. Jos haluat julkaista verkkosivun, tarvitset molempia: domainia, jota ihmiset voivat käyttää löytääksesi sinut ja webhotellia, johon voit tallentaa verkkosivusi.
Domaineilla ja webhotelleilla on lyhyt, symbioottinen suhde. Kun on teknisesti mahdollista rakentaa verkkosivu ilman toista, ne toimivat parhaiten silloin, kun ne toimivat yhdessä. Tämän takia monet webhotelliyritykset tarjoavat domaineja ja monet domaininrekisteröijät webhotellisuunnitelmia.