Mikä on WHOIS

WHOIS-tietokannasta löytyy tärkeää tietoa domaineista. Tietokannasta löytyy tietoa domainien saatavuudesta, erääntymispäivämäärästä, kuka omistaa domainin, omistajan yhteystiedot, kuten sähköpostiosoite, postiosoite, puhelinnumero ja paljon muuta.

Näin se toimii

Kun domain rekisteröidään, rekisteröinnin yhteydessä domainin omistajan tulee jakaa yhteystietonsa Internet Corporation for Assigned Names and Numbers:in kanssa (ICANN). ICANN toimii kuin viranomaiset taloa ostaessa.

WHOIS-haku ja yksityisyys UKK

Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin WHOIS-hausta ja yksityisyydestä

WHOIS-tietokantaan kuuluvat kaikki internetissä rekisteröidyt verkkotunnukset eli domainit. WHOIS-haun avulla voidaan tarkastella monia eri tietoja domainiin liittyen, kuten rekisteröintipäivämäärää, domainin eräpäivää, domainin ID-numeroa, rekisteröijän nimeä, yhteystietoja, palvelimen nimeä ja muuta. WHOIS-tietokanta on julkinen ja kuka vain voi tutkailla rekisteröidyn domainin tietoja. Tietokantaa hallitsee ja päivittää Internet Corporation for Assigned Names and Numbers eli ICANN. Jos luot verkkosivut, sinun tulee myös rekisteröidä itsesi ICANN:in kanssa.

Kun rekisteröit domainin, sinun tulee jakaa yhteystietosi, kuten nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostisi. Nämä tiedot säilytetään WHOIS-tietokannassa ja kuka tahansa WHOIS-hakua tekevä näkee nämä tiedot.

WHOIS - yksityisyys on Hostingerin tarjoama yksityisyyspalvelu jonka avulla turvataan domainien omistajien yksityisyys. Kun valitset WHOIS -yksityisyyden, yhteystietosi piilotetaan tai vaihdetaan proxy-palvelimen tietoihin yksityisyyttäsi varjellaksesi.

WHOIS-haun tekeminen on helppoa ja nopeaa. Hakukenttään tulee syöttää domainin nimi tai IP-osoite ja klikata hakupainiketta. Työkalumme käy WHOIS-tietokannan läpi ja toimittaa kaikki domainiin liittyvät rekisteröintitiedot sekunneissa.

Pidä huoli ettet käytä haussa saamiasi tietoja markkinointiin tai spämmäykseen, sillä tämä on ICANN:in linjauksen mukaan kiellettyä.

WHOIS-tiedot pitäisi aina pitää ajan tasalla ICANN:in sääntöjen mukaisesti. Tämä tarkoittaa että yhteystiedot tulisi olla päivitetty sellaisiksi, joista palveluntarjoaja mahdollisesti saa domainin omistajan kiinni.

Omia WHOIS-tietoja voi helposti päivittää Hostingerin hallintopaneelista, ja se sujuu nopeasti ja helposti. Sinun tulee vain kirjautua Hostinger-tilillesi ja suunnata hallintopaneeliisi WHOIS-tietojesi päivittämiseksi.

Muistathan WHOIS-yksityisyyden, josta puhuimme aikaisemmin? Tämän takia osa WHOIS-hakutuloksista on piilotettu. Näiden domainien rekisteröijät ovat lisänneet WHOIS-yksityisyystuotteen domainiinsa, joten palveluntarjoaja piilottaa heidän yhteystietonsa.

Osa tiedoista voi olla piilotettu domaintarjoajien toimesta paikallisten tietosuojalakien, kuten GDPR:n puitteissa.

Voit käyttää WHOIS-yksityisyystuotettamme yhteystietojesi piilottamiseen WHOIS-tietokannasta. Jos joku etsii domainiasi, he eivät pysty näkemään yhteystietojasi. .
Piilottaaksesi WHOIS-tietosi kirjaudu sisään Hostingeriin ja suunnista jäsenalueelle. Napsauta domain-painiketta ruutusi yläkulmassa ja valitse 'tilaa' -painike. Tämän jälkeen sivu uudelleenohjaa sinut maksusivulle jossa voit valita haluamasi maksuvälineen WHOIS-yksityisyyspalvelun ostoa varten.

Muista, että joidenkin WHOIS-ilmoitusten päivittäminen vie aikaa. Joku saattaa nähdä tietosi ennen kuin ne piilotetaan.