Katso domainin saatavuus
Katso domainin saatavuus

Käytä Hostingerin WHOIS hakutyökalua tarkistaaksesi haluamasi domainin saatavuus. Jo se on saatavilla, voit käyttää domainhakua ostaaksesi sen heti.

Löydä domainin omistaja
Löydä domainin omistaja

Jos haluamasi domain ei ole saatavilla, käytä WHOIS-hakua löytääksesi julkista tietoa nykyisesti domainin omistajasta, kuten nimi tai yhteystiedot.

Katso domainin erääntymispäivät
Katso domainin erääntymispäivät

Katso, milloin on domainin erääntymispäivä. Tämä tarjoaa mahdollisuuden hankkia sen heti, kun nykyinen omistaja päättää ollaa uusimatta sitä.

Mikä on WHOIS -hakutyökalu?

Hostingerin WHOIS-hakutyökalu näyttää viimeisimmät tiedot rekisteröitynä viralliseen WHOIS domaintietokantaan.

Näin se toimii

Kun joku rekisteröi domainin, hän rekisteröi tietonsa ICANN-tietokantaan (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). Jotkin näistä tiedoista on julkisesti saatavilla WHOIS-tietokannassa, ja niihin pääsee WHOIS-haun kautta.

WHOIS UKK

Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin WHOIS-hausta.

WHOIS-tietokanta sisältää listauksia kaikista rekisteröidyistä domaineista internetissä. Sitä ylläpitää ICANN-tietokanta (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), ja sitä päivitetään säännöllisesti.

Tietokantaa voidaan käyttää domaintietojen saamiseksi, kuten domainin rekisteröinnistä ja erääntymispäivistä ja nykyisestä domainin omistajasta.

Kun rekisteröit domainin, sinun pitää liittää mukaan henkilökohtaiset tietosi, kuten nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostisi.

Tiedot tallennetaan julkisena WHOIS-tietokantaluettelona, ​​jonka kuka tahansa voi löytää WHOIS-verkkotunnushaun avulla, ellei verkkotunnustasi ole rekisteröity EU:ssa (siten olet GDPR:n suojaama) tai sen tiedot on piilotettu WHOIS Privacy Protection -palvelun avulla.

WHOIS-tietosuoja on palvelu, joka tekee tiedoistasi yksityisiä WHOIS-tietokantaluettelossa ja suojaa henkilötietosi korvaamalla ne välityspalvelimen tiedoilla. Hostinger tarjoaa tämän palvelun, jonka voit helposti aktivoida hPanelin kautta.

Kyllä, voit käyttää WHOIS-hakutyökaluamme etsiäksesi tietoja verkkotunnuksista täysin ilmaiseksi. Lisäksi suoritettavien hakujen määrällä ei ole rajoituksia, joten voit vapaasti käyttää sitä niin paljon kuin haluat.

WHOIS-haun tekeminen on helppoa. Kirjoita verkkotunnuksen nimi yllä olevaan hakukenttään ja napsauta "Hae". Työkalumme tutkii WHOIS-tietokannan ja toimittaa kaikki saatavilla olevat verkkotunnuksen rekisteröintiedot muutamassa sekunnissa.

WHOIS-tiedot pitäisi aina pitää ajan tasalla ICANN:in sääntöjen mukaisesti. Tämä tarkoittaa että yhteystiedot tulisi olla päivitetty sellaisiksi, joista palvelun tarjoaja mahdollisesti saa domainin omistajan kiinni.

Voit päivittää WHOIS-tietosi helposti Hostingerin ohjauspaneelista. Sinun tarvitsee vain kirjautua sisään hPanel-tilillesi ja päivittää verkkotunnuksen osio. Seuraa tätä opasta saadaksesi tarkemmat ohjeet.

Verkkotunnuksen omistajat voivat hakea WHOIS-tietosuojaa, ja verkkotunnuksen tarjoaja korvaa heidän tietonsa välityspalvelimen tiedoilla.

Myös verkkotunnuksen tarjoajat voivat piilottaa osan tiedoista paikallisten tietosuoja- ja yksityisyyslakien, kuten GDPR:n, mukaisesti.

Kaikissa Hostingerin verkkotunnuksissa on valinnainen WHOIS-tietosuoja-asetus, joka voidaan aktivoida hPanelin kautta. Seuraa vain tätä WHOIS-tietosuojan aktivointiopasta, ja saat sen käyttöön muutamassa minuutissa.

On myös tärkeää mainita, että vaikka WHOIS-yksityisyydensuoja ei olisi aktiivinen, henkilötietojasi ja yhteystietojasi ei näytetä, jos verkkotunnuksesi on rekisteröity EU:ssa.

Kyllä voit. Kun etsit verkkotunnusta työkalullamme, WHOIS-hakutulokset näyttävät, onko verkkotunnus ostettavissa vai ei. Jos on, voit ostaa sen heti.

Kuitenkin domainhakumme on paljon kätevämpi tähän tarkoitukseen. Se näyttää paljon enemmän vaihtoehtoja, tarjoten erilaisia muunnelmia domainlaajennuksista ja verkkotunnusten nimistä.